Herman

Herman van Velzen

Gitarist/zanger en entertainer

HermanHerman werd als kind geïnspireerd door zijn oom, die gitarist was, en ging daardoor al vroeg op gitaarles. Later stapte hij over op de basgitaar.

Hij begon zijn carrière bij de band “Pandora”, waar hij vele jaren met veel plezier mee opgetreden heeft.

Inmiddels heeft hij de “Free Artists Band” opgericht waar hij met (zoals de naam al doet vermoeden) allerlei freelance muzikanten samenspeelt.

Hij zingt, speelt gitaar, basgitaar of percussie. Tevens is hij erg goed in het entertainen van zijn publiek. Het is ongelooflijk hoe hij kan improviseren op dingen die er tijdens een optreden gebeuren. Hij zingt een lied en maakt daar ter plekke een grappige en toepasselijke tekst van.

Herman is dol op acts. Als er vraag naar is, speelt hij dan ook graag een typetje, of kleed zich om als kerstman of sinterklaas.

Leuk om te vermelden is dat, Peter Pronk en Joke Bouma ook weer met Herman samenwerken, aangezien zij vroeger samen in de band “Pandora”met elkaar opgetreden hebben.

Herman heeft enige tijd geleden, het initiatief genomen om dansavonden voor 45 plussers te gaan organiseren, wat geleid heeft tot het regelmatig optreden van de “Free Artists Band” op dit soort avonden.

Tevens was hij de bedenker van “Tijd voor thee” een gezellig middagprogramma, met speciaal aangepast repertoire voor onze oudere medemensen. Hiermee is hij dan ook geregeld met Joke te vinden, in allerlei verzorgingshuizen in Zuid- en Noord-Holland.

Bij iedere gelegenheid waar Herman is geweest, kunnen we zeker zeggen, dat was een gezellig feest!

DSC01737

freeartists2]

pandora2wpc750e5cf_0f[1]