Henri

Henri van den Bos

Toetsenist/zanger

DSC01731Muziek maken zit Henri duidelijk in het bloed. Dat is niet verwonderlijk, aangezien zijn moeder dirigent was van zangkoren en hij kwam dus al jong met muziek in aanraking. Hij begon zijn muzikale carrière als organist/pianist in Delftse bands, zoals Privactie en Moby Dick.

Tevens maakte Henri deel uit van de Polle Eduard Band en werkte hij mee aan projecten van de Delftse formatie de Tee Set. Verder maakte hij als pianist deel uit van een cabaretgroep, samen met zijn neef Jan van den Bos, ( o.a. Camerettenfestival 1982).

Henri is inmiddels uitgegroeid tot een allround toetsenistzanger, hij treedt zowel solo op als in allerlei verschillende formaties. Duo,trio,kwartet etc.

De “Free Artists Band” is o.a. één van de formaties waar Henri alweer geruime tijd actief mee is, samen met veelal   Herman van Velzen, en Joke Bouma, maar natuurlijk ook in combinatie met de andere muzikanten op deze site.

Bent u een liefhebber van Jazz, dan ligt dit ook binnen de mogelijkheden. U kunt Henri namelijk tevens boeken met het Jazzkwartet “Jazz Steps”.

De keuze is dus geheel aan u!

Henri is van alle markten thuis. Hij heeft een prettig in het gehoor liggende stem, brengt voor ieder wat wils en is dus uitermate geschikt voor alle gelegenheden.

freeartists2]