Biografie

joke2_1_1_1Zingen is er bij Joke met de paplepel ingegoten. Haar vader, Arie de Knegt, trad 30 jaar lang op als accordeonist en zanger. Joke begon haar muzikale carrière als kind dan ook met het bespelen van de accordeon. Verder greep ze als klein meisje al iedere gelegenheid aan om haar zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Joke’s serieuze zangcarrière begon op haar 19de. Ze deed mee aan talentenjachten en maakte in zaal Palladium op Scheveningen kennis met René Nodelijk van The Alligators. Hij vroeg haar om een keer in te vallen bij zijn band en adviseerde haar vooral door te gaan met zingen.

Joke ontwikkelde zich door de jaren heen tot een allround topzangeres, die werkelijk alle genres aankan. Haar stem heeft een zeer groot bereik en een aangename warme klank. Van jazz tot rock en van soul tot Nederlandstalig, geen muziekstijl is dit zangtalent vreemd.

Haar eerste band was Pandora. Een gezellige live-band, die te bewonderen was op bruiloften en partijen. Leuk om te vermelden is dat Joke ook nu weer regelmatig met diverse muzikanten uit deze band optreedt.

In de 5 jaar daarna was Joke zangeres van de formatie Flame uit Delft. Deze top 40-band verwierf grote bekendheid met hun optredens op menig groot feest in Zuid-Holland.

Na een aantal korte periodes bij bands als Cheers en Nightbird, richtte Joke haar eigen band Fancy op. Dit kwartet bestond 7 jaar en verzorgde de muzikale omlijsting van zeer diverse gelegenheden. Van chique diner dansants tot grote carnavalsfeesten.

Gedurende een korte periode vormde Joke het duo Two Generations met haar dochter Diana. Inmiddels zijn moeder en dochter beiden hun eigen weg gegaan. Diana woont in Limburg en treedt daar momenteel op met haar bands Universe en Dimension12. Uiteraard betreden moeder en dochter, wanneer de gelegenheid zich voordoet, nog regelmatig samen het podium!

Tussen de optredens door, deed Joke ook wel studiowerk en nam een aantal singles op. “Het leven is mooi, zolang er bloemen bloeien”, geschreven door John Mendels, bracht zij diverse malen ten gehore op talentenjachten en werd gedraaid op landelijke radiostations.

Wat vele mensen niet weten, is dat Joke begin jaren ’80 de hitlijsten bestormde onder de naam Angelique. Iets dat begon als een geintje, werd een megasucces. Joke zong o.a. de nummers “Vanavond ben ik helemaal alleen” en “Vader wat klotsen je ballen”. Tevens werd er een LP uitgebracht. De dubbelzinnige liedjes zorgden in die tijd voor flink wat opschudding. Joke haalde zelfs de cover van de Story, met een artikel waarin zij “beschuldigd” werd de zangeres achter dit pseudoniem te zijn. Gezien de beladenheid in die tijd koos Joke ervoor hier niet mee naar buiten te treden en het dus bij deze opnames te laten. Ze hoopte ook met serieus repertoire een kans te krijgen, maar helaas was het daarmee niet zo eenvoudig om het grote publiek te bereiken!

6377153_orig

joke_2_2joke_1_2